Nyt til hjemmet: Find den rigtige biopejs

væg hængende biopejs

Der er mange forskellige typer af biopejse på markedet. Løbende kommer der flere samtidig med at det er et produkt der bliver mere populært. Biopejse kan i nogle hjem bruges som pynt, mens den i andre hjem bruges i stedet for den gamle pejs. Man skal være opmærksom på at varmeniveauet ikke er så højt. Det bør altså ikke være en primær varmekilde, men det er et godt supplement. Der skal være mest fokus på at vælge netop den model som vil skabe en hyggelig og hjemlig stemning i spisestuen, stuen eller værelset. Hvis du vil investere i en væghængt biopejs, kan du måske blive lidt klogere ved at læse videre.

Kriterier for valg af din nye pejs

Der kan være mange forskellige kriterier for valg af din nye væghængte biopejs. En af de ting der kan være nyttige at tage med i overvejelserne, er brænderkapacitet.

Brændetiden på en opfyldning kan også være en vigtig faktor. Det har betydning for hvor ofte du skal fylde på den. Det siges som udgangspunkt, at en liter bioethanol brænder i to til fire timer. Dog spiller kvaliteten af bioethanolet en rolle i den sammenhæng. Brændetiden er afhængig af brandkarrets størrelse.
Størrelsen på flammen vil også have en effekt.  Til sidst er der varmeeffekt. Den er også meget forskellig fra pejs til pejs. Det er brænderen der afgør hvor stor en varmeeffekt den har. Hvordan brændkammeret er designet kan også have en betydning for varmen der afgives af pejsen. Hvis kammeret er rimelig åbent og flammen kan brede sig vil den automatisk afgive mere varme end en der er meget lukket. Det vil betyde noget for forbruget. Hvis effekten er mindre, vil forbruget også være det. Design og udseende vil selvfølgelig også spille ind på valget.

Hvor kan den så hænge?

 Nogle biopejse kan hænge på mange forskellige vægge. Det skyldes at de enten hænger et godt stykke væk fra væggen eller er produceret så der er en isoleret bagplade. Du vil altså nemt kunne installere en biopejs hvis den opfylder en af de krav. Det er altså ligegyldigt om det er en gipsvæg, betonvæg, en spartlet væg eller noget helt fjerde.
Hvis du bliver i tvivl om det er muligt at installere den på din væg kan du kontakte producenten eller forhandleren. Montering at en biopejs er nogenlunde den samme procedure som ophæng af et TV. Der medfølger et vægbeslag hvor biopejsen placeres. En biopejs til væg vejer ca. 10-15 kg og er nem at montere.