Bruger du en crosstrainer korrekt?

En crosstrainer er et godt supplement til løbetræning. Den er let at betjene, og hvis den benyttes korrekt, kan denne træning være en meget effektiv træningsform. En af fordelene ved en crosstrainer er, at du ikke skal bære hele din vægt, når du løber.
Dette gør, at du ofte kan træne længere tid på en crosstrainer end et løbebånd. Dog er der nogle fælder mange falder i, når de benytter en crosstrainer.
Find den rigtige belastning
Det er vigtigt, at du har den rigtige belastning, når du benytter en crosstrainer. Hvis belastningen er for lav, så er det begrænset, hvor meget du får ud af træningen. Ligeledes er det også vigtigt, at belastningen ikke er for høj. Hvis belastningen er for høj, så syrer dine ben for hurtigt til, og du kan ikke holde til at træne i særlig lang tid.
De fleste crosstrainere angiver, hvor mange skridt i minuttet du tager. Skridt pr. minut må ikke forveksles med kadencen, som er omgange i minuttet. Skridt pr. minut er det dobbelte af kadencen, så hvis du kommer til at tage fejl af kadencen og antal skridt pr. minut, så bliver det en meget hård træning.
Når du bruger en crosstrainer skal skridtfrekvensen ligge mellem 140 og 175 skridt i minuttet. Hvis du ikke kan tage 140 skridt i minuttet og føler, at det er hårdt at bruge crosstraineren, så er belastningen for høj. Hvis du uden problemer kan tage mere end 160 skridt i minuttet, så er belastningen for lav.
Herudover er det vigtig, at du ikke tager en slapper, når du benytter en crosstrainer. Mange danskere, der benytter en crosstrainer, bruger den, fordi de finder den sjov og behagelig at benytte. Hvis du bruger en crosstrainer uden at blive påvirket, så får du ikke meget ud af din træning på denne maskine – det er jo ikke meningen, at træning skal være let.
Brug armene
Mange, der benytter en crosstrainer, bruger ikke armene. Der er flere årsager til dette. Nogle tror, at stængerne blot er til for at øge balancen. Andre tror, at man snyder sig selv ved at bruge armene. Dette er ikke tilfældet. Når du benytter en crosstrainer, så skal du bruge dine arme aktivt. Hvis du ikke gør dette, så udnytter du ikke maskinen optimalt. Ved at bruge armene og benene aktiverer du flere muskelgrupper, hvilket kan få din puls højere op.
Få pulsen op med intervaltræning
Der er mange måder at træne med en crosstrainer på, og en af de meget populære træningsformer til denne maskine er intervaltræning.
Intervaltræning består, som navnet antyder, af intervaller. Her skal du skifte mellem hård og rolig træning. Hvor mange intervaller du tager afhænger af din kondi, og længden på intervallerne kan også variere. Et eksempel på intervaltræning kunne blandt andet være 5 – 10 intervaller alt efter din kondi, hvor du skifter mellem et minuts hård træning og et minuts rolig træning. Når du laver den rolige træning, skal du holde bevægelsen i gang, du skal skrue ned for belastningen og holde et rimeligt tempo, uden at det føles hårdt.
Hvis du følger ovenstående guide til crosstraineren, så skulle du gerne være i stand til at få en effektiv træning, der ikke slider knæene, og som både fungerer som konditionstræning og styrketræning for ben og arme.