Bliv dygtig til at stå på ski, og udlev drømmen om skiferien

ski udstyr

Har du altid drømt om at tage på skiferie? Men aldrig fået lært at stå på ski? Og derfor er du ikke kommet afsted? Så er det bare om at komme i sving. Undskyldninger er der nok af, men det skal ikke stoppe dig. I stedet kan du læse med herunder og lære noget om at stå på ski – og så tage af sted!

Forberedelse til din skirejse

Inden din skiferie kan det være en virkelig god idé at forberede dig så godt som muligt. Der er nemlig mange ting, der skal på plads. Ligegyldigt hvilken slags skiferie du planlægger, er varmt tøj uden tvivl det mest essentielle. Sørg derfor at få fat i noget varmt og lækkert skitøj, noget skiundertøj og nogle gode, varme støvler (skistøvler kan du leje på ferien). Husk også hue og handsker. Det er nemlig en kold fornøjelse, du bevæger dig ud i, og du vil derfor helt sikkert ikke fortryde disse køb. Nogle skibriller er også et godt køb. Og solcreme, da solen kan være utrolig skarp i det frosne snelandskab.

Du kan også med fordel overveje, hvilken slags ski, du ønsker at stå på, da der findes flere forskellige måder at gøre det på. Hvis du ønsker at medbringe dine egne ski, kan du også sagtens gøre det. Det er dog mere anbefalelsesværdigt at gøre, hvis du har stået på ski før og ved lidt mere om det. Du skal ikke være bange for, at du ikke kan leje nogle ski på selve skiferien, da der findes uendeligt mange steder, hvor du kan få lige de ski, du ønsker og noget udstyr til.

Sådan lærer du at stå på ski

At lære at stå på ski er svært at gøre i Danmark, medmindre der kommer en smule sne, eller hvis du finder et sted, hvor du kan øve dig i noget falskt noget af slagsen. Derfor kan du lige så godt vente, til du kommer frem til destinationen med at øve dig rigtigt. Der findes nemlig et hav af skiskoler, hvor yderst kompetente skiundervisere står klar til at lære både dig og eventuelt dit barn det. Her lærer de dig gerne langrend, som er en de slags ski, du kan stå på. Der findes flere forskellige slags ski, men langrend er et godt sted at starte. Skiskolerne er gerne delt op på den måde, at der både er skiskoler for børn og for voksne. På den måde kan børnene få det forklaret på en mere enkel måde, og de voksne kan få lov at udfolde sig i deres eget tempo uden at skulle tage hensyn til deres børn.

Du skal ikke være nervøs for, at du bliver tvunget til noget, du ikke har lyst til, da det jo er helt frivilligt, hvad du gerne vil lave. Du skal huske, at du blot skal have nogle redskaber til at kunne lære at stå på ski. Når først du har fundet teknikken, er det såmænd ligesom at lære at cykle. Det handler blot om at turde at tage nogle chancer, og derefter vil du med stor sandsynlighed have det ufattelig sjovt. Hvis du er lidt nervøs inden din rejse, kan du eventuelt finde nogle øvelsesvideoer, så du er lidt forberedt. Ønsker du at vide mere om ski og andet i outdoor-genren, kan du klikke her.

5 gode ting at vide om at stå på ski

  1. Hav udstyret i orden.
  2. Tag det stille og roligt.
  3. Overskrid din egen grænse en lille smule.
  4. Lad være med at overanalysere situationen.
  5. Hav det sjovt!

Svømning i stedet?

Hvis du ikke er interesseret i ski, så kan det være svømning er noget for dig: Læs mere her